Nothing found

Bygger apotekerkompetanse med trådløst nett

Trådløst nett, Apotek1 kjeden

Bygger apotekerkompetanse med trådløst nett

Da Norges ledende apotek-kjede, Apotek1, skulle velge ny trådløs wifi-løsning for sine apotek falt valget på Businesscloud wifi levert av Datametrix. Den trådløse nettverksløsningen – som fremdeles er under utrulling hos kjeden – har allerede blitt et sentralt verktøy i de ansattes arbeidshverdag.

Brukervennlighet i sentrum

Brukervennlighet og enkelhet var avgjørende for Apotek1 da de skulle velge wifi-løsning.

– Det viktigste for oss var at dette i praksis kunne gå av seg selv, og være enkelt i bruk uavhengig av våre medarbeideres kompetansenivå. Derfor skulle medarbeiderne kunne bruke de samme enhetene som de bruker hjemme, sier Ola Bøen.

Bøen er systemansvarlig i Apotek1. Han er ikke IT-utdannet selv, men har mer enn ti års erfaring som apoteker. Derfor kan han mye om hvilke behov apotekene og apotekerne har for støtte både på IT-fronten og faglig.

En todelt IT-løsning

Bøen forklarer at det, på grunn av all den sensitive pasientinformasjonen de behandler, er strenge krav til IT-sikkerhet hos apotek. Derfor har Apotek1 et todelt nett: ett lukket kablet hvor all behandling av pasientinformasjon foregår og ett nettverk som er relativt åpent for de ansatte. Det er den åpne løsningen Datametrix har levert.

– For Apotek1 og for våre kunder er det avgjørende at våre medarbeidere holder seg oppdatert, for eksempel på nye reguleringer og nye produkter. Derfor er vårt slagord ”Vår kunnskap – din trygghet.” For oss er den trådløse løsningen nå i ferd med å bli helt sentral i vårt løpende arbeid med både kompetansebygging blant medarbeiderne og internkommunikasjon, sier Bøen.

3000 daglige brukere

Den nye løsningen er allerede på plass i 100 apoteker, og rulles fortløpende ut i kjedens mer enn 300 apoteker i alle landets fylker. Det betyr at 3000 Apotek1-medarbeidere daglig blir brukere av løsningen.

– Det vi i disse dager setter ut i livet, er at alle våre apoteker landet over blir utstyrt med iPad og skjermer samt at medarbeiderne kan kople seg til med sine egne enheter uten at det innebærer noen sikkerhetsrisiko. Dette brukes aktivt for at medarbeiderne våre skal kunne delta i interne opplæringsopplegg og selv aktivt søke informasjon og bygge kompetanse. Nå kan en regionssjef holde en presentasjon for sine apoteket i hele fylket eller over hele landet. Naturligvis innebærer kostnadsbesparelser når det gjelder reiser, forklarer Bøen.

Kompetansebygging og gevinst gjennom digitale løsninger

Apotek1 har strømlinjeformet internkommunikasjonen, og bruker digitale løsninger aktivt for å kommunisere internt i selskapet. Bøen fortsetter: – Vi har en egen strømme-TV-kanal – Apotek1 TV – med fulltidsansatte redaktører og eget TV-studio. Her viser vi blant annet opplæringsfilmer og fagrelevante nyhetssaker. Apotek1 TV er vårt fremste verktøy for kompetansebygging og å bygge kjedekultur. Og for at dette skal fungere sømløst og enkelt, er BusinessCloud-løsningen fra Datametrix helt sentral infrastruktur.

Ola Bøen er ikke i tvil om satsningen gir både direkte og indirekte forretningsmessig gevinst for Apotek1. – Det ene er jo at vi kan si opp mobilabonnementer på 337 iPader. Men det aller viktigste, og som er vanskeligere å måle, er hvordan dette bidrar til å øke vår kompetanse. Kompetansen til den enkelte medarbeideren er vårt fremste konkurransefortrinn.

Raskt og sikkert levert

Systemansvarlig Ola Bøen er svært fornøyd med den kompetansen og servicen de møtte hos Datametrix, både med tanke på hurtighet, ekspertise og gjennomføringsevne. – Selve innkjøps- og implementeringsperioden er på omlag et år. Men jeg er ikke tvil om at Datametrix kunne gjennomført dette i løpet av en måneds tid hvis vi hadde ønsket det, sier han.

Han fortsetter: – Vi opplevde at samarbeidet fungerte veldig bra, og at de var veldig raske og leveransesikre. Vi snakker om 337 wifi-punkter og air-cap1702i fra Cisco som skal konfigureres individuelt her, så det er jo et prosjekt av et visst omfang. Men for oss var det liten tvil om at Datametrix hadde håndtert store prosjekter tidligere, slår han fast.

For Bøen som systemansvarlig er særlig Daxportalen til Datametrix et verdifult verktøy. – Der ser vi aktiviteten på nettverket i sanntid. Vi kan se i hvilken grad våre medarbeidere bruker nettverket og hvor. Dermed har vi et måleverktøy som gjør oss i stand til å styre internkommunikasjonen vår for å treffe best mulig, avslutter han.

 

Datametrix: Ta en prat med oss